Amiben segíteni tudok...

Íme egy felsorolás a teljesség igénye nélkül:

 • Kezdő, újrakezdő vezetők számára  gépkocsi kezelés tanítása akár az alapoktól is. Ha valamit nem tudsz, nem baj, azért csináljuk, hogy megtanuld. Türelmesen elmagyarázom akárhányszor szeretnéd.
 • Gépkocsihoz szoktatás, az autó bemutatása, a helyes üléspozíció megtalálása, kezelőszerv és műszerismertetés. Mi mire való az autódban. Jó, ha megtanulod, hogy minden gépkocsiban van például irányjelző, és illik használni is. Személyes "kedvencem" a ködlámpa indokolt, vagy éppen nem indokolt használata. Erről beszélünk majd részletesen.
 • Az esetlegesen meglévő autókezelési hibák javítása. Például nem szerencsés, ha kanyarodás közben benyomva tartod a kuplungpedált, vagy nem megfelelően kezeled a kormánykereket.
 • A helyes fékezés, vészfékezés tanítása. Ha elindultál az autóval, valamikor lassítanod kell, és meg is kell állnod. Ezt nem mindegy, hogy hogyan csinálod, de erre is létezik jól bevált technika.
 • Megfelelő kanyartechnika, vezetési stratégia, ideális haladási nyomvonalon haladás elsajátítása. Igaz, hogy az úttest (jó esetben) a felező vonaltól a jobb széléig használható, de nem szerencsés "támolyogni" az úton, mert ezt sajnos, általában a többi közlekedő valamilyen módon megbosszulja. Örülhetsz, ha csak rád dudálnak.
 • A forgalomhoz, időjáráshoz és útviszonyokhoz illeszkedő sebesség választás megtanulása. Nagyon nem mindegy, hogy milyen tempóban hajtasz. Ha lassan mész, feltartasz másokat, előzgetni fognak, ha meg túl gyors a tempód állandóan fékezgetésre szorulsz. Mindez balesetveszélyes.
 • Városi, országúti, autópályán vezetés gyakorlása. Oda megyünk, ahova szeretnél. Akár Budapestre is, hogy megismerd az ottani közlekedést is. Ne feledd, a B kategóriás jogsi nem azt jelenti, hogy csak Belterületen, a Belső sávban kell közlekedned. Viszont akár Budapesten is használhatod.
 • Állandó útvonal bejárás, betanítás. Ha egy adott útvonalon gyakran fogsz közlekedni, és szeretnéd azt többször is bejárni, szívesen megmutatom hol mire célszerű figyelned. 
 • Téli-, nyári (az aktuális évszaknak megfelelő), nappali és éjszakai vezetési ismeretek átadása. Ha tél van, gyakran csúszik az út, ha nyár van akkor meg sok esetben pokoli a hőség. Ez már csak ilyen. Mindezek viszont számottevően befolyásolják a gumiabroncs tapadását, ezért minden időjáráshoz és útviszonyhoz alkalmazkodnod kell. A jogsid pedig minden év- és napszakra érvényes, ezt ne felejtsd el! 
 • Mire, és hova figyelj vezetés közben, hogy ne fáradj el feleslegesen. Nem mindegy, hogy mire figyelsz. van ami életbe vágóan fontos, és van ami kevésbé. Jól kell tudnod ezek között szelektálni.
 • Utasok, gyermekek az autóban. Indulás előtt mire figyelj oda nagyon. Hogy kösd be a gyermekülést, mire kell szoktatnod a gyermekeidet az autóban utazáskor. Fegyelmet kell tartanod az autóban, ott Te vagy a kapitány.
 • Parkolás tanítása. Az egyik legnehezebb manőver a parkolás. Ráadásul, ha nem akarsz egyfolytában az autódban ücsörögni, akkor naponta többször is szükséged van arra, hogy ilyet csinálj. Úgyhogy célszerű alaposan begyakorolni, hogy a legkisebb parkolóhelyre is biztonsággal be tudj állni. Ha egyszer jól megtanulod, az életben többet nem fogsz félni ettől.
 • Gazdaságos-, gépkocsi kímélő-, mégis dinamikus vezetési stílus kialakítása. Ha szeretnéd, hogy az autód ne fogyasszon túl sokat, vagy ne kelljen gyakran szervizbe hordanod, megtanítom hogyan csináld.
 • Az autóklíma használatát is érdemes jól megtanulnod, mert az is sok problémát tud okozni, úgy, hogy észre sem veszed. Nem is gondolnád milyen sokan használják helytelenül.
 • Tankolás, olajszint-, keréknyomás-, ablakmosó folyadék szint ellenőrzés bemutatása. Ezek is mind az autózáshoz tartozó dolgok. Az autódnak is vannak igényei, amire Neked kell odafigyelni. Egy titok: ha rendesen odafigyelsz az autódra, azt meghálálja.
 • Haladóknak, akár utánfutóval, lakókocsival közlekedés, tolatás tanítása. Ha vontatsz, néha bizony a vontatmánnyal is le kell tudnod parkolni. És néha tolatni is szükséges. De hidd el, nem ördöngösség ez sem, meg tudod tanulni.
 • Mi a teendő műszaki hiba, baleset esetén. Ezt is meg kell beszélnünk, hogy tudj róla. Remélem erre az ismeretre soha nem lesz szükséged. 

Mindezeken felül bármilyen egyéb autós kérdésedre megkapod tőlem a választ.

Küldetésemnek tekintem, hogy a legjobb megoldást kínáljam, amely segít neked, és így közvetetten a közlekedés többi résztvevőjének is a biztonságos közlekedésben.

 

Ha kérdésed merül fel, vagy időpontot szeretnél egyeztetni, vagy egyéb észrevétellel szeretnél velem kapcsolatba lépni, kérlek kattints a IDE  vagy a KAPCSOLAT menüpontra a weboldalamon.