Magamról...

Kozák Imre vagyok. Géplocsivezető szakoktató. Szakoktatói igazolványom száma: SZ-20-5802

Az autó, a maga valóságában, az utazás benne, a járművek és a hozzájuk tartozó élmények, hangok, és illatok, szagok már egészen kisgyermek korom óta érdekel és foglalkoztat. Érdekelt hogy mitől megy, mi az a hang amit hallok, amikor elmegy előttem, és irígykedve néztem az utasokat bene, főleg, ha egy hasonló korú kis lurkó volt az utas. Csodálattal nézegettem a felnőtteket, ahogy vezetik azokat a nagy, zajos, zörgő, számomra mégis vonzó eszközöket, amelyekhez közel kerültem. Órákig el tudtam nézelődni a forgalomban, figyelve az autókat, hogyan jönnek-mennek, indulnak, kanyarodnak, megállnak, szóval, közlekedtek. És türelmetlenül vártam azt, hogy mikor leszek már olyan nagy, hogy én is elvezethessek egy ilyen csodát.

Erre azért pár évet még várnom kellett. Aztán eljött ez az idő is. A lehető legkorábban, amikor abban az időben lehetett, megszereztem az első  jogosítványomat. Nem voltam még 17 éves. Akkor még ilyen létezett. Azért írom, hogy az első jogosítvány, mert az egy B kategóriás hivatásos jogsi volt. Aztán az évek során gyorsan sorra megszereztem az A, a C, a D, az E kategóriákat is. Most "tele" van a jogosítványom, az összes kategória megvan.

A jogosítványom megszerzése óta folyamatosan vezetek. Különböző járműveket, személyautót, teherautót, motorkerékpárt, mindent amit motor hajt. Számításaim szerint közel 2 millió km-t vezettem eddig.

.

Szakmai végzettségeimről:

Középfokú közlekedésgépészként végeztem. Mellé kaptam egy autószerelői szakmunkás végzettséget. Csaknem 1 évet dolgoztam is, mint autószerelő, de aztán úgy éreztem vár rám az út. Így aztán néhány év, és jó néhány km levezetésével megszereztem a vezetési rutinom alapjait.

A 80-as évek végén az a gondolat kerített hatalmába, hogy ezt a tudást, képességet jó lenne átadni másoknak is, így jeletkeztem az akkori legnagyobb gépkocsi vezető képzéssel foglalkozó szervezet, az MHSZ emelt szintű gépjármű szakoktatói képzésére. Ennek elvégzésével szakmai jogosultságom és egyben lehetőségem nyílt a tanuló vezető képzéssel foglalkoznom, mint gyakorlati gépkocsivezető-oktató. Az itt töltött időszak alatt rengeteg tanulóm volt mindenféle korosztályból. Büszkén állíthatom, hogy munkám eredményeként legnagyobb részük az első vizsgalehetőségen meg is felelt, és jogosítványhoz jutott.

Későbbiekben utam másfelé kanyarodott, más szakma berkeiben éreztem kihívást, de minden időszakomban sok-sok kilométert vezettem, rengeteg időt töltöttem a közlekedésben, gyakorlatilag jelentős baleset nélkül.

Aztán, jó néhány év után, ezen korszakom lezárultával a régi kihívást újra érezvén, ismét az oktatási tevékenységet választottam hivatásul. Az újonnan jogosítványt szerezni kívánó tanulók, és azon jogosítvánnyal rendelkezők segítségére szeretnék lenni, akik ennek igényét érzik, és megtisztelnek bizalmukkal.

 

Foglalj időpontot itt!